Bilder

 
 
 
 
 
 
 
Johanna ser inklippt ut i bilden. Kan inte sluta skratta när jag ser denna bild! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite mer bilder från resan! :)
 

Det händer..

Just nu, vid mitt morgonkaffe framför datorn, efter en härlig dusch så vet jag vad jag ska sysselsätta mig med de närmaste 15 veckorna på HELTID!
Det är bara att köra på och få det gjort för att se framåt och kunna fortsätta sen.
 
Jag ska plugga MatteB, Eller matte2 som det heter nu, plus något mer som tydligen är en liten glipa mellan matte A och Matte 2.
Så idag ska jag klicka hem matteboken från adlibris, (slänger nog med lite härliga pocketböcker också), Ta kontakt med matteläraren och sen börja planera alla dagar nu.
Ett eget schema som ska följas till punkt och pricka!
 
Kickstarta dagen på bästa sätt!
 
 

6 dagar till start!

Då har ännu en helg passerat. I fredags vräkte tung snö ner och jag ville verkligen åka skidor. Fanns inga spår dragna någonstans så det var bara att ge upp och lägga undan den tanken för dagen. Hade en lat dag, bakade, fikade och avslutade med AW tillsammans med tjejerna.
Vidare för en öl på Selins med Matilda innan det blev läggdags!
 
Lördag var det damernas 3 mil, skidor för min egna del (1 mil) innan jag snabbt köpte en macka och smoothie och gick till simhallen för ännu en uttagning som vikarie. Tyckte det gick helt ok! :)
Bastu, påklädnad och sen hem innan jag insåg hur otroligt trött jag var, småplockade och gick ner på selins med Erik för en bit mat.
Rappling, Hurtig och Sofie dök upp också. In på konsum och sen hem till oss för en sällskapskväll!
Stupade i säng vid ett och upp tidigt igår.
 
Herrarnas femmil på tv innan jag begav mej ut för skidor på egen hand! Fick ihop ca 14 km och känner mej rejält sliten i kroppen!
Myskväll med chips fick det bli!
Nu då?
Sitter och ska ta en kopp cappuchino innan jag ska ta vansbrohem bilen till Nås för 5 H städning. Sen hem för trappstäd och ikväll företagsjobb.
 
Jag börjar bli otroligt nervös för vasaloppet. Dels för om man ens kommer kunna åka i några spår, när man kommer kunna börja åka skidor och inte gå skidor.
Hur kommer man må efter målgången?
Hinner man förbi repdragningarna?
 
Ja, nu är det mat och mental laddning i 6 dagar, sen ska jag ge er svaren på dessa frågor! :)
 
 

Skidor

Igår åkte jag dagspåret 1,7 mil. Kändes otroligt bra och skönt. Fina spår och allt flöt på. Började skymma lite så bestämde mig för att byta valla eftersom det var så pass med nysnö på eljusspåret och den gamla vallan började släppa lite.
Dumt av mig. Frös i en massa snö i skidorna och fick stanna 3 ggr för at skrapa bort det och kunna åka hyffsat. Tog nästan tvärstopp några gånger i utförsbackarna, men jag kämpade mej igenom 1 mil iaf!

2,7 mil igår alltså och det kändes i kroppen!
Hur ska man må efter nio mil?
 
Imorgon ska jag ut och åka igen! Försöka komma ut kl 13 ca och köra dagspår i ca 3 h innan det blir avslut.
Har tyvärr inte hört något från simhallen heller. Så otroligt tråkigt, ville verkligen ha extra jobb där som timvikarie. :(
Man kan ju alltid hoppas att de ringer under dagen, vi får se!

Nu är det frukost och sen jobb som gäller.
Lgh städ i Nås heeeela dagen. Drygt men det blir fint! :)
 
 
 
 

Solsken och vårkänslor

Tror inte att det undkommit någon med detta väder, man vill liksom bara trycka upp sig mot en husvägg med en termos kaffe, en bra bok och få en massa sol på sig!
Dock känner jag inte lika starkt sug på det som alla andra. Förmodligen för att jag nyss varit i solen så pass mycket och länge, har mer suget att jobba, fixa och komma iordning!
 
Nu blir det en kopp cappuchino innan jag drar iväg och masserar hela em/kvällen.
Väl hemma väntar det räkmacka och dusch :)
Och även mer planering av resten av veckan, det gäller verkligen att ta till vara på tiden nu!
 
 
Elin & Jag tog en promenad ut till stugan på långfredagen förra året! Härligt väder och skönt vare! :)
 
 
 
 
 
 
 

Lördag kväll!

Varit hemma en vecka nu. Känns skönt och det känns som man har gjort otroligt mycket på denna tid.
Fixat så otroligt ycket i lägenheten, kommit på rätt så hyffsad dygnsrytm, sökt jobb, styrt upp saker, tränat några mil skidor, ätit gott och njutit av en sjujädrans massa OS! 
Idag var en bra dag, en mycket bra dag! Lika som gårdagen faktiskt! :)
 
Man känner sig så otroligt rik på så många vis, man börjar liksom känna vissa saker som faller på plats!
Igår körde vi 16 km på snöå golfbana, drygt och dåliga spår. När man satte ner staven så sjönk man någon decimeter, och det blev sjukt drygt!
Men det var otroligt skönt att ha kört igenom passet som vi tänkt!
Mer blir det i veckan, och kommande vecka blir en otroligt pressad vecka med en massa saker. Jobb, extrajobb, massage, skidor, gym, möten, planering och mer! Men jag ser framemot den så mycket också! Kommer bli toppen! :)
 
Skaffat mej täckbyxor och täckjacka också, Begagnat är bra! :) Tack Sofie! :)
 
Nu ska grabbarna hämta och ordna med skotrarna tills imorgon, då väntas några timmars skoteråkning i detta tunga före, men det ska bli galet kul! :)
 
Sen blir det att fixa småsaker som jag skjutit på!
 
Först ett glas rött, lite bra serier och en god natts sömn!
 
Natti!

Snö, lite kyla och massa jobb!

Visst har man otroligt mycket mer energi när man har fått lite sol i några veckor såhär mitt i vintern och mörkret!
Dock är jag fortfarande otroligt trött på morgon, har väl inte ställt tillbaka dygnet helt, men det får väl ta den tid det tar :)
Mycket extra jobb just nu, massagebokningar trillar in och jag känner att jag har satt 2014 års mål med företaget helt realistiskt!
Känns alltid skönt när något känns otroligt rätt!
 
Nu snart ska jag slå på tv:n och följa damernas 10 km klassiskt och heja fram Kalla.
Tar ett tag med dammsugarn först och sen blir det lägenhetsstäd.
 
En hel del kvar att tvätta också men får väl kanske ta en dag nu i helgen till det så man blir av med det. Drygt när högen bara växer ännu mer :(
 
Hoppas man kan somna tidigt ikväll så man kommer upp någorlunda tidigt imorgon.
 
 
 
Längtar efter en härlig weekendresa!

Vad ska man säga om Kuba?

Det var en otrolig skillnad från att vara hemma i Sverige iaf. Det vi ser som raggarbilar är de bilar som i stort sett alla använder nere där! Det lagas och fixas, tejpas och donas för att bilarna ska hålla! Åka taxi var billigt. Visst fanns det billigare sätt men otroligt skönt att trycka in oss alla i en taxi bil, med all packning och bli skjutsade fram till dörren på nästa ställe.
 
Mataffärerna var ingen höjdrae, fanns nästan aldrig någon mat. Det vi har ätit är väl ris, kyckling och bönor. Man kan lätt bli trött på en sorts mat när man äter den en längre tid. Dåligt med kryddor och salt. Inga grönsaker i butikerna, det fick man köpa på gatan eller ur en bagagelucka på en bil på morgon. Rom var billigare än många andra alkoholfria drycker.
 
Det var få som talade bra engelska, man fick till största delen göra charader och prata den lilla spanska man kunde och fylla i med enstaka engelska ord. Lätt missförstånd och irritation.
Otroligt gästvänliga och hos de familjer man bodde oss brydde dom sig verkligen om oss, ringde taxi, tipsade om saker och ordnade boende åt oss på nästa ställe vi skulle till. Man bara gled runt i stort sett.
 
Saknade riktig mat, riktig frukost och framförallt en helt vanlig sallad.
 
Men så otroligt fina stränder, fint vatten, härliga färger på alla bilar och byggnader, trevligt bemötande och vilken kulturskillnad.
Är så glad att jag varit där, sett det man sett. Skulle kunna tänka mej att åka dit igen, men att då kanske se mer av själva landet. Sockerodlingar, cigarrtillverkning, vandringar och annat som man missade denna gång.
 
Har en massa kort så slänger upp några fler här nedan så får ni kika :)
 
 
Stranden i Varadero som är 2 mil lång!
 
 
Snorkling vid Playa Largo!
 
 
Besökte en Orkidé trädgård i Soroa
 
 
 
Besökte ett slott som låg högst uppe på ett berg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Långsemester - hade velat haft längre!

Då var man hemma igen. Hemma i lilla Vansbro.
Semstern har varit helt fantastisk! Varmt, skönt, fint, roligt, tårfyllt och allt som hör en semester till! Klart att man hade velat stanna längre, se mer och ha mer semester, men resekassan räcker liksom inte till. Så nu är det bara att köra på igen tills nästa gång och jag har redan planer som känns otroligt realistiska, men vi får se vart vägarna bär och hur allting ser ut i framtiden! 
 
Har tagot så sjukt mycket bilder så man vet inte riktigt vart man ska börja. Får bli några bildbomber här framöver!
 
Att kliva i taxin i Havanna och åka till Elin och co var fantastikskt. Dels är det i stort sett bara gamla bilar på Kuba. Och att sätta sig i en, för oss, raggarbil till taxi fick mig att le hela vägen. Såå Kuba! Släppte av oss och visade dörren till boendet. Kliver in och där sitter Mattias. Efter kommer Anna, Johanna och Elin! Det var som en sten som lättade, tårarna rann och glädjen var där! Helt underbart!
Man bor hos familjer och där bodde vi två nätter. Fick middag och frukost, såg nya Havanna och trivdes med att bara vara innan vi påbörjade vår resa genom Kuba.
 
Hann med 5 ställen på vår två veckor långa visit. Hade velat sett mer och så såklart, men tide räcker inte till och jag är supernöjd med det vi sett och gjort. Badat, solat, snorklat, rökt cigarr, sett vattenfall, orkideéträdgård, vandrat, ätit gott, ätit mindre gott, sett solnedgångar, druckit drinkar på stranden, åkt taxi, shoppat, prutat, mm. 
 
Har hunnit smålanda hemma, packat upp halva väskan och kört lite tvätt till mor&far, åkt 4 km på skidorna, börjat bokfört, kollat igenom post, ätit en rejäl pizza, druckit rödvin och ordnat med saker som väntat. Lagt in kort, börjat sortera korten och en massa mer. 
Imorgon tror jag det blir tacos till mat. Som man väntat! :)
 
Ska nu ta fram min plåtburk som jag tagit från en Jack Daniels flaska, lägga i mina första pengar till min nästa långresa och känna mig nöjd med resan jag varit på, och börja längta till min nästa resa. Den kommer bli absolut underbar!!
 
Snart kommer kort, och då massor av kort :)

RSS 2.0