Kroppen

Jag vet ärligt inte vad som händer med mej just nu.
I tre dagar har jag haft ont i knäna. Första dagen kunde jag knappt gå i trappor, resa mej från sittande/liggande eller sätta mig ner. Det värkte så jag trodde min stund var kommen! Sen börjar det bli liiite bättre, inte mycket men endå märkbart, då börjar jag få ont i armbågarna. Sjukt!
Idag har det helt släppt i vänster knä, jag har köpt pronaxen som jag ska prova med. Fortfarande ont i höger knä, spec då jag belastar det och går i trappor både upp och ner. Armbågarna har släppt.
Men nu!! Vänster handen!! WHAT??! Gör så galet ont!
Ska värma min lilla vetekudde och krama om när jag snart kryper ner och ser på "lie to me"
.
 
Erik och jag hade en minidejt med bio och popcorn! "Skyfall" vart kvällens film! Jisses vad jag älskar bond. Kommer på mej själv med att luta mej framåt, gapa, le, rynka på ögonbrynen och prata högt med mej själv.
Har alltid gillat bond, kommer alltid göra, helt enkelt :)
 
Mycket som händer nu och jag hoppas det går i bra fart framåt också! Det ska nog lösa sig allting hoppas jag :)
 
Natti Natti!!

På väg hemåt!

Jag har befunnit mig i Småland sen i torsdag,skärva dålig uppdatering!
 
nu är vi snart på väg hemåt. Packa i bilen och hämta barnen sen bär det av! Hemma väntar jobb, smått och gott som blev inhandlat idag av E, och en hel del annat kul! har nu massor av energi till olika saker så jagfått hoppas det håller i sig länge :) 
 
Bättre uppdatering kommer då jag har tillgång till dator, det här med iPad är inte riktigt min grej helt enkelt! Elvira och Stina slår mig med hästlängder :) 

Mer spa..

Ska tydligen öppna något nytt hälsogrejs här i Vansbro. Så fruktansvärt tråkigt tycker jag för min egen del.
Det finns aldrig nog av något tydligen!
 
Det är så fruktansvärt tomt hemma. E är ju som sagt i gbg och jag är här. Ensam och fryser! Ska nu och och ordna lite saker sen så tar jag kvällen! Myser ner mej med cola och kina puffar till Greys!
Måste packa också!
Shiiit!!
jaja
 
 
Känns som det kommer hända så himla mycket här hemma nu när jag åker. Bara för att jag åker liksom.
Men men!
Skulle nog endå ha jobbat om jag vore hemma, men samtidigt, vore så kul att få gå ut med alla!
 
Puss
/Emma

Städtant/kontorsnisse!

Jag går runt med hundhår och damm på mig då jag jobbar. Spindlar kryper runt och just nu är löv en ond skurk. Jag luktar städtant heeela dagarna och känner mig knappast attraktiv överhuvudtaget. Osminkad, finnig, slitna kläder, träningsskor och svettdoft. Jag har vant mej.
Jag sover hemma, äter hemma och även fast jag städar som jobb, så städar jag hemma. Känns lite som att det enda jag kan söka jobb inom är just det, städning. Jiiiiihaaa..
 
E drar imorgon iväg till storstan, Gbg med några kollegor, (själv har jag inga). Någon konferens och hotellnatt. Hotellfrukost kan vara det bästa jag vet. Själv äter jag youghart och juice. Betalt för att inte vara på jobbet och bara få komma ifrån Vansbro. Underbart!
Just det, jag är INTE bitter över att vara i min sits. Inte alls.
 
Jag har ju för tusan sökt jobb som telefonfärsäljare. Företaget jag sökte hos säljer toapapper med hemleverans.. !

Tidig morgon!

Jag brukar alltid vakna då Eriks klocka ringer. Idag vaknade jag när han släckte lampan i sovrummet och gick till jobbet.
Jag bestämde mig för att kliva upp, konstigt nog.
Har sett klart ett avsnitt av "lie to me" som jag somnade ifrån igår och sen gjorde jag en bra frukost och såg klart på "Sanctum" en film jag hade 30 min kvar på.
Stickat lite och diskat en maskin.
Nu är det dags för resten av dagen!
Det blir promenad, ihopplock, packning och uthömtning av biljetter till Småland! Härliga dag!!

Surtant?!

Vaknade med huvudvärk och inte gick den över efter frukosten heller. Men jag begav mej ut för att sopa mina trappor!
Kommer till första stället och vad får jag se, som så många gånger förr så har någon skakat dörrmattan inomhus! Men denna gång öppnade jag precis porten och såg personen i fråga smita in till sin lägenhet igen och låste dörren. INTE en bra start på dagen helt enkelt men som man brukar säga så kan det ju bara bli bättre. Och visst.
Jobbade på och sen hem till Elin för att äta mat och sen göra en brasa i öppna spisen hos mamma och pappa. Satt där och myste med varsin stickning och kaffe!
 
En femhundra med Elin och pappa sen begav jag mej ut för de sista trapporna.
Hann med en snabbvända på gymmet också. Nu ska jag köra igång igen!
Erik styrde upp en god kycklingsallad här hemma och nu ska jag mysa ner mej i soffan med en film!
 
Satt nyss och kikade på en massa gamla kort och bara ler. Jag har endå gjort mycket iår. En månad i Australien, en weekend till London för att äntligen få se Phantom of the opera, och fått en överraskningsresa till Edinburgh med Pappa och Elin.
Startat upp mitt företag och kommit igång med det. Börjat tillverka egna vetekuddar och gjort det till mitt nere i lokalen.
Jag har gjort upp en plan för mitt liv de kommande åren och jag strävar som aldrig förr.
Jag vet vad som gör mig glad och vad som är överst på prioriteringslistan!
 
Jag har så många bra helger fyllda med jobb, mys och avslutning och snart är det jul!
Det blir nog en bra höst och början på vintern.
 
Ta vara på dagarna, det går så fort!
 
Puss!!

Afterwork afterwork

Som jag visste och anade. Idag vid ett tiden ringde de från flottaren och undrade om jag inte kunde komma och jobba ikväll?! Visste att ingen var uppskriven och ville verkligen jobba. Så jag tackade jag och drog dit vid 18. Dåligt med folk men 3,5 h jobb, en oxfilé wellington, cola och dessert senare så är jag nu hemma. Med bra dricks för en sån dålig kväll (Åkte ner direkt i min sparkassa!!) Ja har verkligen suckat efter en staropramen tills efter jobbet.
Jag har byggt upp scenario för hur jag kommer hem, andas ut efter jobbet, öppnar kylen, tar fram en kapsylöppnare och öppnar min öl. Kapsylen bryr jag mej inte om vart den hamnar utan jag slänger mej i soffan med fötterna på bordet och tar en stor klunk..
 
Detta var vad jag väntat på heeeela kvällen.
Erik har tagit Staropramen ölen.
Jag fick en jädrans fadol.
 
Lyxade iaf till det med ett snyggt lasse åberg ölglas!
Så jag njuter endå!
 
Tack och godnatt!

Omgjort fynd!

För ett bra tag sen var jag till Erikshjälpen och letade efter en pidestal. Och jag hittade en för en tjuga har jag för mej!
Tråfärgad och tråkig tänkte jag att jag skulle fixa till den.
Idag fick jag tummen ur och tro mej, jag har svurit för mej själv att det bara tog 2 timmar att få den helt klar. Jag är expert på att skjuta upp saker!! Suck!
 
Här kommer lite bilder på mitt projekt :)
 
 
 
 
 
 
Jag sandpapprade innan jag målade, la på två lager vit färg och lät det torka. Sandpapprade igen för att få lite mer slitet på hela, dock inte så himla mycket! Sen skruvade jag ihop den igen! Vips så är den som ny!!
 
Nu är frågan, vart ska jag ha den och vad ska jag ha på den? Blomma? Böcker? Ljus? Hjälp mig! :)
 
Nästa projket;
 
 
En härlig filt!! ;)

Tandläkaren!

Usch vad jag har gruvat mig!
Imorse var det dags, slänger mej ner på den där otäcka stolen och börjar spänna mig direkt. Han kikar på tanden jag bitit ur en bit av och berättar att han ska laga den och lägga i en ny fyllning.
Spänner mig mer och får panik. Men som tur är så kommer jag inte att känna något då denna tand är rotfylld! UNDERBART! Ska kanske rotfylla alla tänder?! :)
Nu syns inget alls av den förlorade tanden ;)
 
Jobbat, lunchat, varit in på flottaren, hälsat på mormor och morfar och gjort klart två st vetekuddar till företaget!
Känns som en bra dag!
Ska snart göra en kycklingpasta sås också som jag ska frysa in. Tog nämligen upp kyckling igår men ingen orkade laga mat så jag steker upp det idag ist!
 
Detta får bli en dag då det är tillåtet att frysa, gå osminkad, och bara göra det man känner för!
Härligt! :)
 
 

06:40

Vaknar av Eriks klocka och kan inte svälja. Halsont. Tänkte gå upp vid sju men jag ställde fram klockan till nio. Bättre i halsen då och sen har jag matat med vitaminer hela dagen. Jobbat undan hälften och har nu precis handlat.
Ikväll lagar vi kyckling och pasta med en hejdundrans sås till. Mumma!
Jag tar nu med mej filten och kuddar in till soffan och massor av satsumas för att bli frisk! Ska kolla på första säsongen av Friends som Erik tankar hem just nu!
 
Tända en massa ljus också!
Imorgon väntar tandläkaren, USCH!
Efter det blir det mer jobb och fotbollskväll! :)
 
Puss
/Emma

The kannor!

Gooodmorgon!
 
Klev upp och slängde ihop en mysfrukost och tände ljus, väckte Erik och vi förflyttade täcke och kuddar till soffan. Slog på "Hamilton" och åt!
Ägg, macka, kaffe, grape och juice! Perfekt!
Har klippt iordning ett fodral till en vetekudde som jag nu ska sy ihop! Så en bild på den kommer senare. Men anledningen till rubriken är alltså tyget till vetekudden :)
 
Ska idag skicka lite personliga meddelanden, boka en biljett till Småland och ta en långpromenad!
Om jag bara kikar ut och känner av stämningen med allt idag, så är det en typisk städdag och vädra ur allting. Sen bäddar man ner sej i eftermiddag med en kopp te och en bra film eller serie! Men riktigt så ska det inte bli idag!
 
Mer nytta ska jag kunna knåpa ihop!
Rensning av skåp kanske också hinns med! Mycket som ska göras!
 
Puss och ha en alldeles perfekt söndag!
 
 

Känslan att alltid vara på gång

Jag hatar den. Jag har svårt att slappna av. mycket som jag oroar mej för och för mycket planer och drömmar.
Det är alltid saker som ska göras! Plocka här hemma, städa, diska, tvätta, sen jobbet där det städas också. Det är inte kul!
Vansbro som är likadant året runt. Samma saker som händer och inga jobb finns lediga.
Jag vill jobba dygnet runt så man aldrig kan slösa pengar merän på mat. Jag vill komma hem helt slut efter en lång arbetsdag och somna direkt! Upp igen för ännu en dag osv.
Men det är klent med det här tyvärr!
Försöker jobba på med företaget och jag hoppas jag kommer en bra bit bara nu under helgen!
 
Idag väntar iaf STÄDNING och TVÄTTNING här hemma. Usch!
Ska sy något fodral till vetekuddarna som väntar också! Köpte nytt tyg i lördags och jag fullkomligt älskar det! :)
 
Fotboll idag också, herrarnas kvalmatch som går av stapeln i Äppelbo!
Imorgon hoppas jag på några timmars fönstertvättning och sen ska jag bädda ner mej i ett stort täcke i soffan och njuta av en ren lägenhet, iaf för någon dag. Suck.
Men om man uppfinner någon städgrej så borde man bli rik, inte sant?! Många skulle nog köpa det istället för att alltid behöva städa sälv :)
Jag är inte dum jag inte!
 
Men nu en snabbröjning avlägenheten innan det blir mat och fotboll!
 
 
Längtar efter dessa två underbara barn!!

Hemlig Resa 7-10 Oktober

Då ska vi se. Igår hade jg inte tid att blogga då jag hade fullt upp med att ordagrannt inte göra någonting! :)
Men nu ska ni få höra!
 
På min födelsedag fick jag ett papper av Elin där det stod att jag skulle vara klar kl 09 på söndagsmorgonen. Varmt klädd och en väska med kläder med mej. Ju mindre desto bättre.
Och av Mamma&Pappa fick jag ett papper där det stod att de betalar boende på hemlig ort den 7-10. Väldigt spännande. Har varit inne på fjällvandring och spabesök. Men oj så fel jag hade!
 
I söndags stod jag redo och Elin hämtade mej. Började gå neråt byn och plötsligt kommer pappa och hämtar upp oss med bilen.
Bara att hoppa i då!
Började åka mot Ludvika och jag kunde inte lista ut något alls. Sov till och från och sen stannade vi för fikapaus. Då har dom köpt med räkmacka och kaffe. Så vi sitter på en liten väg i det fina vädret och fikar för fullt.
Sen åker vi vidare. Mot Nyköping. Pappa svänger in på långtidsparkeringen vid Skavsta flygplats och jag tror dom bara ska jävlas. Men han parkerar och vi kliver ur.
Får ett papper av Elin där det avslöjas att vi ska till Edinburgh! Tårögd börjar jag skratta och fattar inget! Jag hade ju inget pass med mej!
Och pappa ska också med! Trodde att han bara skulle släppa av oss. Sjukt kul!!
 
Så vi drar iväg och landar efter två timmar. Chekar in på hotellet och lämnar väskorna. Går ut för att leta efter något att äta på en av alla pubar. Hittade till slut en sjukt mysig, "Dirty Dicks" heter den. Låter inte super mysig kanske men oj vilken cool inredning. Och sjukt god mat också!
 
Vidare på lite koll av stan och sen hem för att sova.
Måndagen gick vi upp till Edinburgh castle och gick in där. Väldigt intressant och fina byggnader. fin utsikt över percis hela stan också! Klockan ett varje dag avlossade dom ett skott från en kanon så vi såg det och sen fikade vi där.
Begav oss neråt igen för att gå the royal mile. Men pappa smet in på en whiskeyprovning och rundtur så jag och Elin gick ner på Grassmarket och kikade. Inget speciellt alls där, mest pubar bara. Mötte upp pappa igen och fortsatte gå "The royal Mile". När vi kom längst bort så fortsatte vi gå upp på en stor kulle, eller berg kanske jag ska säga i detta fall. Nog har vi gått mycket ska ni veta!
 
Tisdagen blev det shopping och bara lite strosande runt, lika med onsdagen. Vi gjorde allt vi ville hinna med att se och endå ta det lugnt.
En väldigt fin stad, men grå. Inga färgglada byggnader alls.
Besökt ett antal pubar och druckit öl, ätit gott och bara njutit! En helt fantastisk present som jag absolut inte hade förväntat mig!
 
Här kommer lite bilder!!
 
 
Mat på "Dirty Dicks"
 
 
Edinburgh Castle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hissgardin

2st röda hissgardiner säljes!
100 x 145 cm.
 
100 kr st.
 

Höststädning

Nu har jag börjat sakta men säkert med denna höststädning. Ut med det gamla. Önskar jag kunde säga in med det nya, men nej, jag har för mycket av allt.
 
Såå, jag ger detta ett försök. Börjar nu med att försöka sälja av lite kläder och prylar här på bloggen. Något som ni söker så fråga gärna :)
 
 
Rödrutig skjorta köpt på Carlings. "Saints and Mortals" Stl S.
40 kr.
 
 

Tankar&Funderingar!

Det är så lite man vet här i livet, om allt. Vissa saker kan man aldrig kontrollera medans andra saker kan man iaf lära sig eller uppleva. Man vill så mycket men har inte energin till allt.
Vart ska man börja?
När ska man sluta och när kommer man vara nöjd?
 
Idag kokade Elin 8 liter lingonglögg. Igår gjorde vi sju liter! :) Kommer bli en mysig December månad!
Och på tal om December. En vecka i Irland är bokat! Idag bokade vi flyg och imorgon bokas hostel. Det blir besök i Galway och Dublin! Shopping och konsert står högst på schemat! Självklart blir det mycket turistandes också, man vill se allt innan man sätter sig på flyget hem liksom :)
 
Till helgen väntas en ensam lördag (som jag längtar)!! Jag ska göra mej en dunderfrukost framför en favoritfilm och gosa in mej i täcke innan jag ska jobba! På kvällen är det bara jag som gäller!  Film och ljus!
På söndag morgon 09:00 ska jag vara redo för avfärd till hemlig ort! Spännande! Hemma igen på Onsdagen. Skönt att komma iväg och det ska bli så underbart kul att bara vara borta och tillbringa tid med Elin!
 
Imorgon blir det de resterande trapporna, bullbak, långpromenad, och GREYS ANATOMY! Ingen kan någonsin förstå hur jag har LÄNGTAT! Jag ska hälla upp ett glas vin, ställa fram nötter, tända massor av ljus och be Erik vara tyst! Det är min stund!! :)
 
Nu är det dags för sängen, helt slut i kroppen!
 
Puss
/E

RSS 2.0