När vet man?

Ibland, eller väldigt ofta kan jag bli galen på mig själv. Jag tänker och överannalyserar ALLT. Vrider och vänder på saker och ting och kan inte bara ta ett rakt svar. Man letar alltid efter att saker och ting ska betyda något spec, och inte det man egentligen menar.
 
Ibland blir jag otroligt irriterad på mig själv. När vet jag vad jag vill bli, vad jag ska jobba med och hur jag vill att min framtid ska se ut?
Känns som jag väntar på att något jobb ska ringa och vilja ha mej. Men vad vill JAG? 
 
Det är så mycket man alltid funderar på. Hur mycket man vill resa, hur mycket man har råd med och hur mycket man hinner med?!
Hur ska ens hus se ut?
Bygga? Köpa? Renovera?
Hur vill man forma det vuxna livet och vilka kommer att finnas med?
 
Men samtidigt, om det skulle finnas svar på allt detta så skulle ju inte livet vara samma sak längre. Då skulle det bara vara att leva efter en mall och ett schema. Man kan inte förändra, påverka eller ens tycka något!
 
Så man får väl säga att det är allt bra mycket bättre att få fundera och klura på livssituationerän att veta vad som kommer ske.
 
Haft en liten kort ensam kväll. E är på någon personalfest på jobbet. 
Skurade av golven i 8 av de nya lägenheterna då det är inflyttningsdags i helgen! Så fantastiskt fina lägenheter med stora badrum, otroligt snygga kök och stora ytor!
Man önskar nästa att man vore 65! :)
 
Pappa bjöd på mat, kebab m bröd. Trevligt och uppskattat! :)
Hunnit med lite diskning, ihopplock och rensning av ett skåp innan jag kröp ner och började se på "the stig-helmer story". Sen kom alla tankar och funderingar inramlandes. Imorgon väntar en jobbdag, den sista tyvärr, på systemet. När man trivs så otroligt bra vill man inte att sommar schemat ska ta slut sådär snabbt!
 
Vet inte alls vad det blir imorgon kväll faktiskt. Ett tag funderade jag på om jag skulle gyma eller simma efter, sen bara laga mat och slänga sig i soffan. Men det finns mycket alternativ!
 
Nu ska jag ta bort alla funderingar och se mer på filmen och försöka somna!
 
 

Torsdag och luft

Tidigare dagar har solen strålat och det har faktiskt varit varmt och lite klibbigt. Nu känner jag lite glädje när det kommit regn och det finns luft ute!
 
Gårdagen blev väldigt lyckad med alla överraskningar jag ordnat för erik! Vi avslutade med familjerna på flottaren med mat och tårta! Mycket trevligt!
 
Idag blir det jobb och tvättning hela dagen lång. En massa som ska ordnas och fixas med. Ska försöka pricka av lite små saker också inför resan. I helgen är det jobb, flyttning och förmodligen IKEA som gäller så nu lär man planera och styra upp ordentligt!
 
Tänka sig, NY och 6 dagar!

Födelsedag!!

Idag är det Älsklings födelsedag och det kommer firas!
Lite överraskningar, paket och ikväll avslutar vi med middag med våra föräldrar och syskon. Den del av dem som kan komma alltså! :)
 
 
Grattis På Din Dag! :)
Hoppas dui får en fantastisk dag!
 

Nästa projekt!

Så kul med kommentarer och jag tror att det blir en ny gardin. Inte en helvit, men en ljus mönstrad! Så ett besök på kd textil får det bli snart. Om man inte hittar något i NY :)
 
Mitt nästa projekt får bli lite olika småsaker som bara ligger och väntar på att bli färdiga så man kan fylla ut hemmet med! Kommer bli lite små förändring och självklart kommer jag visa det här också!
 
Nu ska jag sopa de sista trapporna sen blir det 4 H på systemet innan lunch och löptur!
Packa inför flytt och bara plocka och rensa här hemma.
Det är alltså inte jag som ska flytta, utan mormor&morfar! Så det finns att styra med och på lördag går lasset!
 
 

Så. Jävla. Nöjd.

Jag har ÄNTLIGEN fååt klart mina möbler till köket! Efter en hel del sandpapprande, slipning, grundmålning och målning så är det klart!
Jag har sandpapparat varje stol helt själv, bort med den blå, bruna och blanka vita färgen som var på stolarna innan jag målade dom som jag vill ha det.
Slipat bordet med maskin och bara kämpat på!
 
Här ser ni resultatet! Och jag struntar blankt i om ni tycker jag skryter, men efter så mycket arbete och att allting har jag gjort heeelt ensam så är jag så jävla nöjd!!
 
Före!
 
 
Efter!
 
 
 
 
 
 
 
 
Så nu ska det bli underbart att kunna sitta i köket och fika. Mycket mysigare och ett helt annat rum enligt mig!
Frågan är bara; ska jag slänga upp en vit hissagrdin istället? Hjälp mig!
 
 

Trött

Igår blev det en lång dag med både vila och slit.
Var klar så pass tidigt med allting så jag gjorde potatis, köttbullar och brunsås till lunch. Läste en bok och satt ute i solen och bara njöt.
Vid tre hämtade jag mamma så åkte vi ut till morfar och tvättade mattor på bryggan! Fikade, tvättade fönster och målade lite. Tog med oss pant hem för att panta.
Vi bara hjälpte till lite på vägen och det kändes så bra!!
 
När jag kom hem så tog jag ett skönt bad med inpackning och sedan smorde jag in mig med hudlotion. Kan vara det bästa som finns den känslan. Att vara helt fräsch och insmord! :)
 
Somnade nästan omgående men fick i mig en kycklingtoast iaf! :)
Tog mej en sovmorgon till åtta och nu blir det långfrukost innan jag ska jobba. Tänkte köra på fram till 16 idag!
En snabb lunch bara men inget annat. Och ikväll får bordet bli prioritering!
 
Har en fåtölj som jag ska sälja. En vit från IKEA. Slänger up ett kort få se om någon av er som läser min blogg är intresserad! :)
 
 

Just idag är jag stark

Känner mig hyffsat piggare i kroppen och jag försöker komma in i en bra träningsform!
I måndags blev det en fin cykeltur till äppelbo och Jonna. 15 km avverkat på 50 min i jobbig motvind till och från!
Väl framme blev det hemmagjord pizza och cola. Senare film och fruktsallad. Mycket trevligt och spontant!
 
Igår morse tog jag en promenad runt saltvik för att skaka loss låren lite från cykelturen. Dum som jag är stretchade jag ingenting. Anna kom upp på kaffe och sen blev det fix inför en fika i brudskogen med brudarna ;)
 
Bodde en karl där i fäboden under sommarhalvåret som verättade en massa och visade oss runt. Två kalvar hade han också! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så fick vi prova blåsa i den där saken :) Klurigt men kul! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för en trevlig dag tjejer! :)
 
-
 
På em blev det plock, matlagning powenap och bara mys.
Mot kvällen, tacos och filmen "The call" Som jag tyckte var ruskigt bra. Sådär härligt panikframkallande ;)
 
Nu har jag tagit en 3,2 km promenad på 30 minuter och ska göra mej en brakfrukost innan Maja kommer upp på kaffe och innan min dag tar fart på riktigt!
 
Njut av denna dag!
 
 

Något som tagit mej tid..

Det är stolarna och bordet till köket. Men äntligen kan jag säga att det är otroligt nära! :)
Alla fyra stolar är uppe och bordet är grundmålat en gång. Andra blir imorgon fm och imorgon em ska jag måla det i den matta vita färgen som är sista lagret. Sen kan jag bara vänta tills det torkar och bära upp det :) Sjukt kul!
 
 
 
 
Funderar nu på om jag ska sy några egna dynor till stolarna så man slipper ha träsmak i röven direkt man sätter sig. Och vad tror ni om vita, runda? 
 
Efter att allt kommit på plats ska jag också bestämma mig om det får bli en helvit hissgardin eller en med små blommor på. 
 
Fick kaffebesök i garaget också av Elle och Elin! Mycket trevligt! :)
 
Nu blir det matlagning smatidigt som städning och mys ska ordnas! Vem vet, kanske blir det en film ikväll! :)
 

Sommaren 2013

Jag skulle kunna säga som så, att jag tycker på något vis att själva sommaren är förbi och nu börjar hösten komma krypandes. Det känns i luften och på allting. Det är en fin höstdag idag. Det blåser och det är varmt, men inte för varmt. Svårt att förklara, men det känns så friskt!
 
Jag har inte hunnit med mycket i sommar. massor med jobb och annat har gjort mej begränsad till Vansbro. Men Anna med familj har varit hemma och dem har man umgåtts med, man har varit ut, spontana middagar, spontana middagar på restaurang och massor av mys vid stugan. Så det har inte varit fy skam!
 
Nu närmar sig 4 september med storm steg, två pass kvar på systemet bara, vilket jag tycker är sjukt tråkigt, men man får hoppas på mer sen, för jag älskar att vara där och jobba! :)
Fått lite gjort med företaget i sommar också. Bytt ut korgen som jag haft vetekudar i mot en stege som snälla Nina&Rune snickarat ihop åt mej. Haft dit en del loppis saker som jag säljer i samband med massage. Har även börjat fundera på vad jag mer vill utbilda mig till. Vi får se vad det blir i höst :)
 
Bordet och stolarna som jag skrivit om är ännu inte klara, men två är helt färdiga och två ska få sej en andra strykning. Bordet är slipat och målning är påbörjad. Så snart så!
Ska ge det en timme idag och en heldag imorgon så ska nog det där snart vara klart! Ska bli så härligt att få in det sen och duka upp och bjuda hem vänner på fika och mat!  Härligt !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag på många fina dagar i skogen med bärplockning och en massa mys med nära och kära!
 
 
 

Tråkigt utan bilder!

Vet att en blogg utan bilder är super tråkigt, men i em blir det ändring på det! :)
 
Efter att ha skurat nio trappor och tagit en hyffsat rask promenad runt saltvik med Maja är jag nu redo för fler trappor och senare massage! Blir en bra dag det här, det känner jag på mig :)
 
Det blir massa småfix och bara ren njutning av en massa olika saker som kommer bli klart!
Nu kör jag..

Ekonomi

Hej och hopp.
Idag kändes det verkligen som jag fått tillbaka mitt liv sakta men säkert. Jag jobbar BARA 70 % i ca 3 veckor till. Sen nere i 50 igen, men just nu ska allt bli skönt att få komma tillbaka till det normala i mitt fall!
Visst kommer jag vilja jobba mer för att kunna lägga undan pengar och så, men jag ska satsa mer på företaget nu.
 
I alla fall, jag har försökt mej på det här med ekonomi igen. Inte med pluggning eller så. Utan att vara ekonomisk och kunna spara massa pengar genom att tänka ett steg längre.
Brukar hålla en vecka för min del men nu fick jag med mej E så det ser lovande ut.
Vi började igår med att skriva upp 10 maträtter som vi äter på kvällarna, och idag handlade vi hem till allt det. Plus lite extra saker som tagit slut. Tog sedan ut en varsin slant som vi la i en egen kassa. Nu ska vi försöka at hålla oss till den mat vi har och den budget vi har, sen kan man alltid hoppas att det blir pengar över så det går mindre nästa månad osv :)
 
Finns mycket annat som jag också börjat med och ska prova vidare. :) Känner mej nöjd faktiskt!

Fick en parfym av E idag, tack tack :)
 
Nu blir det en dusch och sen matlagning innan jag kryper ner för en förmiddag med jobb och sen Borlänge och helkroppsmassage + ansiktsbehandling! Kommer bli ljuvligt! :)

Nedräkning för allt

26 dagar till New York och boende är bokat!
1 dag till tre dagars ledighet!
Så har jag bara 6 pass kvar på jobbet och nästa vecka börjar jag jobba med bara mina trappor, som jag längtat!
Snart får det även bli turer ut till lingonskogen så jag kan styra upp med hemmagjord lingonglögg! :)
 
Nu är det frukost och jobb som gäller! Jisses så jag längtar till ikväll!

Borttappad nyckel

För ett antal år sedan tappade vi bort en hemnyckel. Misstänker att någon vi slängt ner den till glömt att lämna tillbaka den, lätt hänt!
Men så igår satt jag och åt mat vid köksbordet och såg på påsen med tyg som jag köpt för längesen. Längst ner ligger något blått och som en liten kedja. Äter upp och kollar sen vad det är. Det är alltså hemnyckeln som vi trott varit borta!!
Nu är min fråga; för HUR längesen köpte jag det där tyget egentligen??

3

Så var det Onsdag och bara tre dagar kvar av allt slit.
Igår kväll kände jag att mitt vänstra knä inte är så glad efter alla ansträngningar, började smärta så som jag haft problem med förr. Gissar att det blir en hel del vila innan jag börjar träna!
För träna lär jag börja med. Lidingöloppet och 3 mil börjar närma sig med stormsteg!
 
Elin och jag besökte Mora igår för lite shopping och besök hos Mormor. Mysigt och uppskattat från alla håll. Tog oss hem runt åtta tiden och då fick det bli handling till tacos och film. Somnade såklart en sväng men fattade handlingen endå :) haha!

Nu blir det frukost och lite morgonmys som man annars inte hinner med innan det är dags för lite jobb. Kör nog på med några extra timmar idag också tror jag, lika bra att få en hyffsad lön nu när NY inte är alltför långt bort ;)
 
 

Inga krafter

I Fredags natt var jag uppe och hade en släng av matförgifning. Måste varit det iaf! Sov knappt något alls och kände mej som ett vrak på jobbet i Lördags. Inte fått i mej mycket mat sen dess heller och nog känns det i hela kroppen att det inte är som det ska!
Nedräkning med trappor och dagar nu. Det har endå gått fort, dessa fem veckor med mycket jobb.
11+17 trappor kvar och nu närmast, två massager!
 
Ikväll kl 8 bryter jag för dagen har jag bestämt, då göra jag kvällsmat och kryper ner för att ställa klockan så jag hinner klart med resten imorgon!
 
Känner mej slut som person, ingen motovering till jobbet osv. Trist.
Bokade iaf in en helkroppsmassage + ansiktsbehandling i Borlänge nästa Tisdag. Fick presentkort på det när jag fyllde 25 och det kan vara behövligt känner jag!
Elin tar jag med mej och kanske blir det lite shopping, dock bara av nödvändiga saker och sånt som man egentligen inte vill lägga pengar på :) Men men.'
 
1 Månad till NY också. Måste boka boende och börja planera dagarna snarast! :) Tur vi bor nära Maja, vi tar det över lite mat kanske?! :)
 
Nej, nu ska jag göra några fler trappor innan massagerna.
 
Hej hopp!
 
 

Drömmar

Jag vill köpa en husvagn/husbil som man bor i under ett halvår, bara njuta och framförallt få somna till det där härliga ljudet när det regnar ute! Det är en sån härlig känsla som inte kan beskrivas, den måste upplevas!
Jag vill vara rik, eller iaf rikare än jag är nu, men det går segt ska ni veta! :)
Trots att jag jobbar för mycket och inte har ork till mig själv eller hemmet.
 
En vecka kvar, sen har jag min lilla korta ledighet innan jag kör på igen, men då endast med 70% jobb!
Snacka om att man kommer ha tid över ;)
 
Dags att börja planera bättre, spara in på onödiga utgifter och leva på det som finns och som inte kostar föör mycket. Sen är det klart att man ska unna sig saker och ting, njuta av livet just nu, men man måste kunna hitta en balans!
 

Börjar redan gruva mig inför morgondagen och allt jobb. Men men. Tisdag em blir det en tur till Mora och Onsdag får bli min sovmorgonsdag!
 
Idag får bli min fortsatta slöa-järnet dag! :)
 

Sjukdomar

Man får sig en tankeställare då och då.
Det finns så mycket sjukdomar som man inte vet mycket om. Sjukdomar som kommer plötsligt och som är svåra att upptäcka!
Kände igår att jag ville göra något för någon så jag köpte två fina armband av ungcancer.se! Skickade efter ett till Elin också!
 
Det är så enkelt och armbanden bär ett så bra budskap! "Fuck Cancer"
Köp ett du också, eller ge en gåva på en hundralapp. Stå över den där måltiden ute, som du egentligen kan laga hemma med saker som redan finns. Eller hoppa över godiset i helgen, det finns så många som behöver de pengarna bättre!
 
När man kan hjälpa, då borde man göra det!
Lämna gärna en kommentar om du kommer göra som jag gjort!
 
Ha en bra dag och en bra helg! :)

En tur till Mora

Idag var det jobb på fm, småfix och hämtning av en stege som Kära Nina&Rune snickrat ihop åt mig som ska få sin egna plats i mitt företag. Bild kommer! :)
 
Vid ett drog jag iväg med mor&far till Mora för att hälsa på Mormor.
Tänk att oavsett hur sjuk man är eller hur lite sjuk man är, så är det en otrolig jobbig känsla att se någon nära på sjukhus. MEN, det var skönt att säga hej, skratta, skämta, prata allvar och kramas! :) Åkte vidare till stan för en snabbsväng, en ring och ett par skor senare for vi hemåt.
 
Gjorde jobb direkt och sen bäddade jag ner mej med en bok, ett glas loka och vindruvor, så nu var den boken slut :)
Dags att välja en ny från den enorma högen oläsat böcker jag samlat på mig, sminka av och krypa ner!
Nu blir det non stop fram till söndag em. Sen kör vi full fart igen fem dagar sen är det klart! Inge mer idiotjobbande för min del, lite ledighet, böcker, filmer, cola, god mat och massa annat tänker jag fylla några få dagar med! :)
 
Längtar!
 
Lavvo

RSS 2.0